Silný dážď zničil desiatky stanov na ostrove Lesbos

0
Na snímke pohľad na dočasný tábor pre utečencov a migrantov neďaleko mesta Mytilene na gréckom ostrove Lesbos. Foto: TASR/AP

Desiatky stanov zničil silný dážď, ktorý postihol provizórny utečenecký tábor na gréckom ostrove Lesbos. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Dočasné stanové mestečko narýchlo postavili po ničivom požiari v tamojšom tábore Moria z 8. septembra, v dôsledku ktorého prišli o prístrešie tisíce migrantov.

Štvrtkový silný dážď poškodil v novom tábore Kara Tepe približne 80 stanov, ktoré museli vymeniť za nové. Komplikácie vznikli len malej časti tábora.

„Je pochopiteľné, že dočasné zariadenie zriadené v priebehu niekoľkých dní bude zápasiť s problémami. Riešime ich okamžite,” uviedlo vo vyhlásení grécke ministerstvo pre migráciu.

V novom tábora aktuálne býva približne 8500 migrantov, ktorí sa sťažujú na to, že tam nie je elektrina ani tečúca voda. Zhruba 2500 migrantov už presťahovali do iných zariadení a ďalších približne 1300 si prerozdelia viaceré krajiny EÚ.

Grécke úrady už pred požiarom permanentne preplnenej Morie plánovali na Lesbose postaviť nový stály tábor. Realizáciu týchto plánov však už mesiace komplikuje odpor zo strany miestnych obyvateľov.

- Reklama -