Rimavská Sobota má záujem vybudovať štátny priemyselný park, zhodlo sa zastupiteľstvo

0
Mestská radnica v Rimavskej Sobote. Zdroj: rimavskasobota.sk

V Rimavskej Sobote by mohol byť postavený jeden zo štátnych priemyselných parkov. Záujem o jeho výstavbu v meste deklarovali poslanci mestského zastupiteľstva v uznesení, ktoré prijali na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí.

Podľa Evy Murárikovej, vedúcej odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota, agentúra SARIO už v tejto záležitosti oslovuje mestá a obce, ktoré prešli prvotnou etapou, a preto potrebuje príslušné uznesenie. „Minulý týždeň boli zástupcovia SARIO na návšteve mesta,“ dodala vedúca.

Ako pokračoval poslanec Roman Vaľo, členovia poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť sú radi, že sa rokovania o štátnom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote posunuli ďalej o dosť dôležité kroky, ktoré vzbudzujú nádej.

„Urobme všetko pre to, aby sme si to nepokazili a dotiahli túto možno najdôležitejšiu investičnú záležitosť v meste za posledných 20 rokov do zdarného konca,“ povedal.

Štátny priemyselný park v Rimavskej Sobote by v prípade schválenia mal stáť v lokalite pri ceste I/72 medzi mestskými časťami Sobôtka a Kľačany, ktorá je v súčasnosti využívaná prevažne na poľnohospodárske účely. Podľa SARIO je na zámer potrebných zhruba 50 hektárov, pričom samospráva vie na tento účel vyčleniť viac ako 78 hektárov.

- Reklama -