Banskobystrická DFNsP zrušila všetky plánované operácie

0
Na snímke Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici a s ňou súvisiaci nedostatok personálu na operačných sálach sú až do odvolania zrušené všetky plánované operačné výkony. Informovala o tom v utorok nemocnica na sociálnej sieti.

Už v piatok (2. 10.) uviedla, že pre ochorenie COVID-19 zostalo v karanténe jej 11 zamestnancov. Ako tvrdí, akútnu zdravotnú starostlivosť však poskytuje nepretržite a v plnom rozsahu. Jej špecializované ambulancie fungujú neobmedzene.

„V nadväznosti na zverejnené informácie o odvolaní riaditeľa DFNsP Juraja Galla považujeme za dôležité uviesť, že ministerstvo už vopred avizovalo zmeny. Jedna z nich spočíva v zrušení kolektívneho štatutárneho orgánu – trojčlennej Rady riaditeľov. Ako ministerstvo uviedlo, štátne nemocnice prechádzajú postupne na jednoosobový riadiaci orgán. Taká zmena nie je možná bez odvolania súčasného štatutárneho orgánu – všetkých troch členov Rady riaditeľov, ktorí kolektívny štatutárny orgán doteraz tvorili. Bude vyhlásené výberové konanie na pozíciu riaditeľa, do ktorého sa môže prihlásiť každý, kto má takú ambíciu,” reagovala detská nemocnica na kritické ohlasy ľudí na sociálnej sieti s tým, že až do ukončenia výberového konania je poverený vedením nemocnice Gallo.

„Do výberového konania sa mieni prihlásiť, pretože by rád pokračoval v ďalšom rozvoji detskej nemocnice,” tvrdí na sociálnej sieti banskobystrická DFNsP.

- Reklama -