Trump sa vrátil do Bieleho domu. Hoci stále infikovaný, sňal rúško

0
Americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump (74) sa po hospitalizácii pre koronavírus SARS-CoV-2 vrátil v pondelok podvečer miestneho času do Bieleho domu. Informovala o tom televízia CNN.

Krátko pred svojím prepustením z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center prezident Trump prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že sa “čoskoro vráti” ku kampani pred prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia 3. novembra.

Televízia CNN i ďalšie televízne stanice Trumpov odchod z nemocnice vysielali v priamom prenose.

Americký prezident Donald Trump odchádza po prepustení z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, kde sa liečil na ochorenie COVID-19 spôsobené novým druhom koronavírusu v pondelok 5. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Trump – s rúškom na tvári – vyšiel najprv z budovy nemocnice a potom po schodoch zostúpil k vozidlu triedy SUV, ktoré ho odviezlo k vrtuľníku pripravenému na let k Bielemu domu, kde stroj americkej námornej pechoty pristál po krátkom lete.

Po vystúpení z vrtuľníka Trump bez pomoci vyšiel po vonkajšom schodišti. Pred vchodom do budovy si sňal rúško, chvíľu postál a pózoval pre fotografov, potom zasalutoval a vošiel do svojej rezidencie.

Prezident USA pri odchode z nemocnice nemal žiadne vyhlásenie pre novinárov, povedal im len: „Ďakujem veľmi pekne.” Niekoľkokrát bojovne zovrel v ruku v päsť alebo urobil gesto “palec hore”.

Americký prezident Donald Trump na palube vrtuľníka sa vracia do Bieleho domu po prepustení z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, kde sa liečil na ochorenie COVID-19 spôsobené novým druhom koronavírusu v pondelok 5. októbra 2020. Očakáva sa, že 74-ročný Trump bude pokračovať v zotavovaní v Bielom dome. Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že 74-ročný Trump bude pokračovať v zotavovaní v Bielom dome, kde sa o neho bude nepretržite starať tím lekárov a zdravotných sestier.

Jeho lekár, Sean Conley, v pondelok novinárom povedal, že Trump je stále infekčný.

K Trumpovmu návratu dochádza v okamihu, keď Biely dom ešte len zisťuje veľkosť ohniska nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý zistili už u tucta blízkych kontaktov prezidenta.

- Reklama -