V okresoch Svidník a Stropkov evidujú 192 aktívnych prípadov COVID-19

0
Testovanie, ilustračná snímka. Foto: TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Svidníku eviduje v okresoch Svidník a Stropkov aktuálne 192 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19. Samosprávy s cieľom zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia prijali viaceré opatrenia.

„Boli zrušené, respektíve preložené všetky kultúrne a spoločenské aktivity vrátane kurzov na odbore školstva a kultúry mestského úradu (MsÚ). Minulý týždeň bola prerušená prevádzka komunitného centra a s okamžitou platnosťou sa prerušuje prevádzka v dennom centre vrátane výdaja stravy,” uviedol pre TASR primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Vyučovanie v Základnej škole (ZŠ) na ulici Konštantínovej bude od utorka (6. 10.) po viac ako týždni na druhom stupni prebiehať prezenčnou formou. Cirkevná ZŠ, ktorá nie je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, je zatvorená do stredy (7. 10.).

Od utorka do konca týždňa bude podľa primátora prerušené vyučovanie v ZŠ na Hrnčiarskej ulici z dôvodu percentuálnej chorobnosti, nie pre šírenie nového koronavírusu.

„Stránkové hodiny MsÚ ostávajú bez zmien s podmienkou zabezpečenia vstupu do budovy úradu len cez vstup pri Informačnom centre. Pri vstupe bude počas stránkových hodín služba, ktorá zabezpečí evidenciu a usmernenie všetkých klientov. Ostatné vstupy do budovy úradu budú počas celej pracovnej doby zatvorené,” doplnil Brendza s tým, že prevádzka kina je prerušená od nedele 27. septembra až do odvolania.

Hovorkyňa Svidníka Kristína Tchirová povedala, že stúpajúci počet chorých ich znepokojuje a vyzývajú občanov na nosenie rúšok a hygienu rúk.

„Zaviedli sme kontroly merania teploty na vstupe do budovy MsÚ a zároveň sme zrušili všetky kultúrne podujatia organizované mestom i samotnú prevádzku kina Dukla. Denne monitorujeme situáciu aj v školských zariadeniach v správe mesta. Oddnes je v bežnom vyučovacom procese ZŠ na ulici Karpatskej, ktorá bola týždeň na dištančnej forme vzdelávania,” uviedla Tchirová.

Všetky základné a materské školy v správe mesta sú podľa jej slov v súčasnosti v bežnom prevádzkovom režime.

„Dezinfekcia verejných priestranstiev bola vykonávaná počas prvej vlny pandémie a určite s ňou budeme pokračovať dovtedy, kým to bude potrebné,” dodala Tchirová.

- Reklama -