AKTUALIZOVANÉ Trump s manželkou mali pozitívny test na COVID-19

0
Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania majú pozitívne testy na nový druh koronavírusu. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump a jeho manželky Melania majú pozitívne testy na nový druh koronavírusu. Šéf Bieleho domu to oznámil v piatok na Twitteri.

„Dnes večer (vo štvrtok) sme s @FLOTUS (prvá dáma) mali pozitívny test na COVID-19. Okamžite začneme s karanténou a liečbou. SPOLU sa z toho dostaneme!” napísal Trump.

Trump krátko predtým potvrdil, že jeho spolupracovníčka Hope Hicksová mala pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Dodal, že vo štvrtok spolu s manželkou absolvovali testy.

„Mala pozitívny test, práve som sa to dozvedel,” povedal Trump vo štvrtok večer v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News. Hicksová je podľa neho pracovitá a na tvári nosí ochranné rúško. Keďže s Hicksovou trávi veľa času, preto on i Melania absolvovali testy.

Hicksová v poslednom období absolvovala niekoľko  ciest s prezidentom vrátane utorkovej prezidentskej predvolebnej debaty v Clevelande.

Podľa televízie CNN bola v stredu na palube prezidentskej helikoptéry Marine One spolu s ďalšími Tumpovými blízkymi spolupracovníkmi vrátane jeho zaťa Jareda Kushnera. Ochorenie COVID-19 u Hicksovej potvrdili vo štvrtok.

Začiatkom mája mala pozitívny test Katie Millerová, hovorkyňa amerického viceprezidenta Mikea Pencea. Koncom júla sa nakazil Trumpov bezpečnostný poradca Robert O’Brien.

Koronavírusom SARS-CoV-2 sa v USA od začiatku pandémie nakazilo už viac ako 7,2 milióna ľudí a vyše 207 000 nákaze podľahlo.

„Mala pozitívny test, práve som sa to dozvedel,” povedal Trump vo štvrtok večer v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News. Hicksová je podľa neho pracovitá a na tvári nosí ochranné rúško.

Takisto povedal, že s Hicksovou trávi veľa času a preto on i Melania absolvovali testy.

Trump neskôr na Twitteri napísal, že spoločne s prvou dámou Melaniou čakajú na výsledky testov a pôjdu zatiaľ do karantény.

Hicksová v poslednom období absolvovala niekoľko spoločných ciest s prezidentom vrátane utorkovej prezidentskej predvolebnej debaty v Clevelande.

Podľa CNN ju videli i v stredu na palube prezidentovej oficiálnej helikoptéry Marine One spolu s ďalšími Tumpovými blízkymi spolupracovníkmi vrátane jeho zaťa Jareda Kushnera. Ochorenie COVID-19 u Hicksovej podľa AP potvrdili vo štvrtok.

- Reklama -