Eurofondy pre ľudí musia byť jednoduchšie, uviedla Remišová

0
Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v utorok absolvovala videokonferenciu s rezortnými európskymi kolegami a nemeckým predsedníctvom Európskej únie (EÚ). Poukázala na potrebu zjednodušenia čerpania eurofondov pre členské krajiny. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

„S nemeckým ministrom hospodárstva Petrom Altmaierom a eurokomisárkou pre kohéziu a reformy Elisou Ferreira som hovorila o budúcom nastavení eurofondov. Za Slovensko presadzujem naše priority, aby eurofondy boli jednoduchšie, aby Slovensko malo viac slobody v tom, kde chce peniaze investovať a aby boli zohľadnené skutočné problémy krajiny,” vyhlásila po rokovaní Remišová.

Diskusia ministrov členských štátov EÚ bola zameraná na nové nástroje politiky súdržnosti, na ich implementáciu a strategické prepojenie, aj na dôležitosť spolupráce regiónov. Remišová zdôraznila potrebu prepojenia Partnerskej dohody, teda klasických eurofondov na roky 2021 – 2027, a mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.

„Chcem urobiť všetko preto, aby čerpanie eurofondov v novom programovom období bolo menej byrokratické a hlavne transparentnejšie, ako to bolo v minulosti,” dodala Remišová.

- Reklama -