Bratislava: Centrálny príjem v ružinovskej nemocnici funguje v štandardnom režime

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Centrálny príjem v Nemocnici Ružinov Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť v štandardnom režime. V nemocnici totiž potvrdili 18 zdravotníkom na pracovisku centrálneho príjimacieho oddelenia (CPO) nákazu novým koronavírusom. Informovala o tom hovorkyňa UNB Eva Kliská.

“V noci bola zrealizovaná ohnisková dezinfekcia a priestory tohto pracoviska sú už plne k dispozícii našim pacientom,” uviedla. Pripomenula, že počas nočného zmeneného režimu bola pacientom, ktorí navštívili centrálny príjem, poskytnutá zdravotná starostlivosť v plnom rozsahu, všetci boli ošetrení v náhradných priestoroch.

Od sobotňajšej (26. 9.) polnoci neprijímali v ružinovskej nemocnici na centrálnom príjme sanitky s pacientmi, odkláňali ich do iných zariadení UNB v hlavnom meste. Dôvodom bola nevyhnutná dezinfekcia priestorov centrálneho príjmu po potvrdení nákazy novým koronavírusom u 18 zdravotníkov. Pacientov, ktorí prišli po vlastnej linke, ošetrili v náhradných priestoroch nemocnice.

“Všetci infikovaní zdravotníci boli bezpríznakoví, nevykazovali žiadne symptómy infekcie. Momentálne sú všetci v domácej karanténe,” priblížila v sobotu večer Kliská. Výskyt ochorenia pomohlo podľa jej slov zachytiť aktívne vyhľadávanie, ktoré UNB realizuje pravidelne na všetkých svojich pracoviskách.

- Reklama -