Hrubala naďalej prešetruje únik o hlasovaní senátu v prípade Kuciakovej vraždy

0
Predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala Foto: TASR

Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala naďalej prešetruje únik informácií o hlasovaní senátu 2T vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Hrubala upozornil, že podľa predsedníčky senátu Ruženy Sabovej medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený 3. septembra, sú nepravdivé. „Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov,“ skonštatoval.

Senát ŠTS v Pezinku oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej obžalovaných Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody.

Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa voči nemu odvolal. Sudkyňa v prípade Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej v rozsudku odôvodnila, že nebolo dokázané, že skutok, za ktorý boli obžalovaní, spáchali.

- Reklama -