Poslanci odvolali Rašiho a Tomáša z funkcií vo výboroch NR SR, rokovanie ukončili personálnymi voľbami

1
Richard Raši (Hlas-SD) Foto: TASR

Štvrtkové rokovanie parlamentu ukončili poslanci vyhlásením výsledkov personálnych volieb. Plénum zvolilo dvoch kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR, člena Rady RTVS, ako aj predsedov niektorých parlamentných výborov.

 Kandidátmi na ústavných sudcov sa stali Miloslav Babják a Robert Šorl. Za člena Rady RTVS pre oblasť práva zvolili poslanci Jozefa Vozára.

Zvolili tiež nového predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ). Stal sa ním ekonomický expert a bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska Ján Tóth.

Poslanci Národnej rady (NR) SR odvolali vo štvrtkovom hlasovaní z postu predsedu Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Richarda Rašiho (nezaradený). O funkciu prišiel, pretože odišiel z klubu Smeru-SD a stal sa nezaradeným poslancom.

Poslanci tiež zvolili Mariána Saloňa (Smer-SD) za predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Saloň vo funkcii vystrieda Erika Tomáša (nezaradený). Plénum tiež zvolilo Martina Nemkyho (Smer-SD) za predsedu Výboru NR SR na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ).

Poslanci opätovne nezvolili Mariana Kotlebu (ĽSNS) za predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

V piatok (18. 9.) majú poslanci podľa plánovaného programu od 9.00 h rokovať o Správe o plnení úloh Vojenského spravodajstva (VS) za rok 2019 a o Správe o činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) za rok 2019.

- Reklama -

1 komentár

  1. No, konečne. Ešte, aby odstúpil Pelle_grini. To, že zase nezvolili Kot_lebu sa im dúfam v budúcnosti vráti. Nie stále budú pri moci. Potom ak sa budú média pohoršovať, bude dobre odkázať média na to, ako sa správala táto vláda pod vedením šaša Mat_oviča.

Comments are closed.