Letisko v Bratislave vybavilo v auguste 48 000 cestujúcich, je to pokles o 85 percent

0
Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. (Autor: TASR)

Letisko M. R. Štefánika vybavilo v auguste na príletoch a odletoch spolu 48 311 cestujúcich. V porovnaní s augustom minulého roka je to pokles približne o 280 000 cestujúcich, respektíve o 85 %. Vlani v auguste bolo totiž letecky prepravených z Bratislavy a do nej viac ako 326 000 osôb. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Po januári a februári bol august na letisku z hľadiska počtu vybavených cestujúcich tretím najsilnejším mesiacom v roku. V porovnaní s júlom tohto roka, keď letisko odbavilo 16.604 cestujúcich, vzrástol ich počet v auguste trojnásobne. „Avšak zatiaľ čo minulý rok sme po skončení sa letných prázdnin evidovali už viac ako 1,25 milióna cestujúcich, tento rok ich je len necelých 358 000,” zhodnotil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

V auguste sa uskutočnilo na letisku v Bratislave spolu 1788 letov, o 46 % menej ako minulý rok v auguste. Najviac cestujúcich smerovalo v ôsmom mesiaci roka z Bratislavy do Londýna a z neho. Nasledoval Dublin a na treťom mieste sa umiestnila jedna z mála realizovaných charterových destinácií Rodos.

Ševčíková priblížila, že takmer 80 % cestujúcich cestovalo v auguste z alebo do Bratislavy na pravidelných linkách, charterová doprava dosiahla iba 9 % z minuloročného objemu. Najviac cestujúcich v auguste prepravil z Bratislavy a do nej dopravca Ryanair, nasledovali Wizz Air a AirExplore.

- Reklama -