Pellegriniho strana Hlas – sociálna demokracia je už zaregistrovaná

1
Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR už zaregistrovalo stranu Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia. Vyplýva to z registra politických strán a hnutí, ktorý je zverejnený na webe rezortu. Dátum registrácie subjektu je 11. septembra.

Strana požiadala o registráciu v polovici augusta. Na ministerstvo odovzdala vyše 94.000 vyzbieraných podpisov od občanov. Na registráciu strany je podľa zákona potrebných aspoň 10.000 podpisov. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných okolo 160 politických strán a hnutí.

Hlas sa začal formovať po tom, ako Pellegrini a viacerí jeho kolegovia odišli zo Smeru-SD, s ktorým sa názorovo rozišli. Medzi nimi je desať súčasných poslancov parlamentu, napríklad bývalí podpredsedovia Smeru-SD Richard Raši a Peter Žiga, bývalá členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč.

- Reklama -

1 komentár

  1. Chcel by som sa zaregistrovať do politickej strany Hlas – Soc demokracia chcem požíadat okontaktnu osobu alebo meil dakujem Miklas

Comments are closed.