Nemecký minister hospodárstva Altmaier spochybnil účinnosť sankcií proti Rusku

1
Peter Altmaier (Autor: TASR)

Nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier vyjadril skepsu týkajúcu sa ďalších sankcií proti Rusku.

Altmaier spochybnil účinnosť sankcií proti krajinám, ako je Rusko. Dôvodom je rastúci tlak v Nemecku na zastavenie projektu plynovodu Severný prúd 2 (Nord Stream 2) po pokuse o otrávenie ruského opozičného politika Alexeja Navaľného.
Altmaier v televízii ARD odsúdil otrávenie Navaľného ako “zbabelý pokus o vraždu ruského občana v Rusku”. Dodal, že prípad musí byť vyšetrený.

Takisto nevylúčil v budúcnosti ďalšie sankcie proti Rusku. Uviedol však, že on osobne neverí v účinnosť takýchto opatrení a že niekedy je lepšie nechať komunikačné linky otvorené.

„Musíme si ujasniť, čo chceme sankciami dosiahnuť.” Otázkou podľa neho je, či to robíme pre svoj dobrý pocit, alebo či chceme niečo dosiahnuť v oblasti ľudských práv. Dodal, že podľa jeho skúseností z politiky sankcie často spôsobia “pritvrdenie politiky”.

„Neviem o žiadnom prípade z minulosti, keď krajina, ako je Rusko alebo podobná krajina, z dôvodu sankcií zmenila svoje správanie,” povedal.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová je pod rastúcim tlakom vo vlastnej strane, aby zastavila projekt plynovodu Severný prúd 2, ktorý je z vyše 90 % dokončený a do prevádzky by sa mal dostať začiatkom budúceho roka. V pondelok Merekelovej hovorca Steffen Seibert nevylúčil sankcie proti projektu.

Šéf združenia Ostausschuss der Deutschen Wirtschaft (OA), ktoré sa zameriava na východnú Európu, Michael Harms, spochybnil možnosť zastavenia projektu z právnej perspektívy.

„Nemyslím si, že právne je to možné.” Dodal, že boli vydané všetky povolenia, kontrakty sú právne ošetrené a platné a to nielen v Nemecku, ale aj v ďalších piatich krajinách, ktoré spadajú pod európsku reguláciu.

- Reklama -

1 komentár

  1. Zastavte to a zaplaťte Rusku mastné odškodnenie. Potom môžete začať nakupovať Ruský plyn od Americkej spoločnosti a to riadne predražený, ha, ha, ha … Nech je trochu viac zábavy. Inak bolo by dobré aby sa o tom nakoniec dozvedel spotrebiteľ a konečne sa postavil proti tým politikom ktorí škodia ekonomickým záujmom celej EU. Lebo iba de. Bil nakúpi niečo drahšie ak to môže nakúpiť aj lacnejšie. Druhá možnosť je že dotyčný je niečim motivovaný a potom by sa jednalo už o korupciu. Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.