Poslanec Kotleba je v povinnej karanténe, zajtra nebude na súde v kauze šekov

0
Na snímke Marian Kotleba (ĽSNS) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Foto: TASR

Poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda ĽSNS Marian Kotleba je v povinnej karanténe. Vrátil sa z Čiernej Hory, ktorá je zaradená medzi rizikové krajiny. Potvrdil hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica, upozornil na to portál aktuality.sk.

Kotleba sa mal v utorok 8. septembra postaviť pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v kauze šekov na 1488 eur. Podľa portálu aktuality.sk mal súdu poslať ospravedlnenie.

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Tie považujú obžaloba aj viacerí znalci za neonacistickú šifru. Na otvorení hlavného pojednávania samosudkyňa Ružena Sabová uviedla, že zvažuje posudzovanie Kotlebovho konania podľa prísnejšej kvalifikácie. Ak sa k nej v prípade uznania viny prikloní, hrozilo by Kotlebovi až osem rokov väzenia.

- Reklama -