V Birminghame v noci na nedeľu pobodali niekoľko ľudí

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Doplnená správa

V anglickom meste Birmingham bolo v noci na nedeľu pobodaných niekoľko ľudí. Polícia v grófstve West Midlands označila túto udalosť na Twitteri za “vážny incident”, informuje televízia Sky News.

Prvé hlásenie o trestnom čine dostala polícia o 0.30 h miestneho času (01.30 h SELČ). Na mieste má byť viacero zranených osôb, ale o ich počte ani ich stave zatiaľ nemá informácie.

Na mieste činu sú všetky záchranné zložky a zraneným osobám poskytujú lekársku starostlivosť.

Polícia uzatvorila oblasť v okolí križovatky ulíc Hurst Street a Bromsgrove Street. Zároveň vyzvala obyvateľov, aby zachovali pokoj a nepribližovali sa k oblasti, kým bude prebiehať vyšetrovanie.

Svedkyňa nočných udalostí Cara Curranová, ktorá pracuje v podniku Arcadian Centre, pre BBC uviedla, že v sobotu večer bolo v centre Birminghamu rušnejšie ako zvyčajne. Po ukončení pracovnej zmeny si bola sadnúť s kolegami, keď začula “hlasný tresk” a nastal “poriadny rozruch”.

„Videla som viacerých ľudí, ktorí sa do seba pustili … Ľudia vyšli z pubov a klubov, aby sa pozreli, čo sa deje,” povedala Curranová. „Boli tam ženy, muži, starí ľudia, mladí ľudia, taká neskutočná zmes ľudí,” dodala.

Podľa vlastných slov pracuje v kluboch viac ako dva roky. „Videla som veľa bitiek, ale nič podobné, ako dnes večer. Reč tela a správanie tých ľudí boli úplne odlišné.”

Okrem toho, že ľudia boli pobodaní, došlo aj k “zrážkam automobilov a mnohým ďalším veciam”, dodala Curranová.

Podľa inej svedkyne sa do seba pustili dve skupiny mladých ľudí. Počula aj “rasistické urážky”. V niektorých kluboch sa v noci konali “multikultúrne podujatia”.

K pobodaniu piatich ľudí došlo v sobotu večer aj na juhovýchode Londýna. Polícia zadržala päť osôb a prípad vyšetruje.

- Reklama -