Infikovaný Berlusconi sa má lepšie, už dýcha samostatne

0
Alberto Zangrillo, osobný lekár bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, hovorí s novinármi v nemocnici San Raffaele v Miláne. Foto: TASR/AP

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, ktorého tento týždeň pozitívne testovali na nový koronavírus a od piatku leží v nemocnici v Miláne s obojstranným zápalom pľúc, má za sebou pokojnú noc. Informovala o tom v sobotu agentúra APA s odvolaním sa na talianske médiá.

Mediálny magnát dýcha samostatne a je pod neustálym dohľadom. Leží v samostatnej izbe, nenachádza sa však na jednotke intenzívnej starostlivosti.

O tom, že Berlusconiho prevezú do Nemocnice sv. Rafaela, rozhodol jeho osobný lekár Alberto Zangrillo. Očakáva sa, že 83-ročný Berlusconi strávi na klinike približne desať dní. Zangrillo v piatok označil jeho stav za uspokojivý.

Kameraman natáča pred budovou Nemocnice sv. Rafaela, kde je hospitalizovaný bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi. Foto: TASR/AP

Expremiér dostal do nemocnice množstvo pozdravov, okrem iného aj od svojej bývalej manželky Veronici Lariovej, s ktorou pred 11 rokmi prerušil všetky kontakty a viedol s ňou právny spor o výživné vo výške miliónov eur.

Talianske médiá špekulovali, že Berlusconiho mohli nakaziť dve z jeho detí — dcéra Barbara a syn Luigi, ktorí s ním boli na Sardínii, a v auguste navštívili večierky aj na iných ostrovoch. Obaja mali neskôr pozitívne testy na nový druh koronavírusu. Ochorenie COVID-19 sa potvrdilo aj u Berlusconiho partnerky Marty Fascinovej.

Berlusconiho dcéra Barbara však poprela, že by infikovala svojho otca.

V Taliansku pribudlo za posledných 24 hodín 11 úmrtí na nový druh koronavírusu a 1733 infikovaných. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa nachádza 121 pacientov. Prvýkrát po viac ako troch mesiacoch zaznamenali úmrtie v Kalábrii — ide o 72-ročného obyvateľa Neapola.

- Reklama -