Premiér je presvedčený, že Kočner a Zsuzsová stoja za vraždou. Z verdiktu je zhrozený

1
Premiér Igor Matovič. Foto: TASR/AP

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) je z verdiktu Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zhrozený a sklamaný. Je presvedčený, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová stoja za vraždou. Povedal to vo štvrtok v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

„Som osobne presvedčený, že títo ľudia zosnovali túto vraždu, ale nateraz sa spravodlivosti vymkli z rúk. Pevne verím, že spravodlivosť ich dobehne,” reagoval premiér na otázku, či považuje Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsová za objednávateľov vraždy.

„Úlohou nás všetkých by malo byť strážiť nezávislosť rozhodovania súdnej moci,” dodal Matovič s tým, že po štvrtku podľa neho ľudia nebudú viac dôverovať slovenskému súdnictvu. Dodal, že súdy majú rozhodovať na základe evidentných dôkazov, ak ich v tomto prípade vyhodnotili ako nedostatočné, o niečom to podľa neho svedčí.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

- Reklama -

1 komentár

  1. Koho to zaujíma o čom je presvedčený ten šašo z Trnavy Mat_ovič? Podstatné sú fakty!!! A tie jednoznačne preukázali, že Koč_ner a Zsu_zsová nestoja za objednávkou vraždy Ku_ciaka!!! Žiadne dôkazy neboli dosť presvedčivé na to aby sa potvrdila vina obžalovaných. Dokonca aj keď predsedníčka senátu robila všetko pre to aby Koč_ner a Zsu_zsová boli uznaní vinnými. Ešte, že v senáte sedeli dvaja statoční sudcovia, ktorí nepodľahli tlaku politikov a maistreamu. Bolo by na čase, aby sa vyšetrovatelia a aj prokurátor teraz konečne zamerali aj na prešetrenie iných stôp!!! Spomínate si na brifing kde šašo z Trnavy Mat_ovič povedal, citujem: Míľnik ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho … Ďalším vodítkom by mohlo byť podané oznámenie For_ischom!!! Prečo nie sme informovaní, ako prebiehalo vyšetrovanie v tomto prípade? Ak bolo vôbec dáke? Alebo ako to, že šefredaktor Bar_dy šef Ku_ciaka si ešte pred tým ako polícia zaistila Ku_ciakov počítač stiahol z neho zálohu? Nebolo to tak náhodou neoprávnené manipulovanie z dôkazom? Čo ak niečo vymazal, alebo doplnil do Ku_ciakovho počítača? Prešetroval niekto tieto skutočnosti? A ak áno, aký bol záver takéhoto vyšetrovania? Prečo nie je informovaná verejnosť ako to bolo v prípade Koč_nerovej thremy? Je tu viac nezodpovedaných otázok!!! Je len a len na vyšetrovateľovi aby ich kládol a zisťoval pravdu. Kedy začnete pracovať s teóriou, že za objednávkou vraždy mohol stáť aj niekto iný? Ako sa totižto doposiaľ javí, tak Koč_ner nemal s touto objednávkou vraždy Ku_ciaka nič spoločné.

Comments are closed.