Riaditeľom Leteckých opravovní Trenčín bude Ľubomír Galko

0
Ľubomír Galko (Autor: TASR)

Riaditeľom štátnej akciovej spoločnosti Letecké opravovne Trenčín bude od 1. septembra Ľubomír Galko. Riadením ho poveril minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) až do riadneho výberového konania. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Galko podľa ministra získal na pozíciu aj bezpečnostné poverenie. Hovorkyňa podotkla, že riadne výberové konanie na post generálneho riaditeľa opravovní sa uskutoční v priebehu šiestich mesiacov.

„Ľubomír Galko má nepopierateľný kredit v boji proti korupcii a tiež bohaté manažérske skúsenosti z rôznych oblastí – okrem toho, že dôkladne pozná prostredie rezortu obrany z čias pôsobenia na poste ministra, bol tiež poslancom Národnej rady SR a manažérom v súkromných spoločnostiach,” uviedol Naď.

Šéf rezortu obrany chce využiť Galkove skúsenosti na boj proti korupcii a stransparentnenie procesov v rámci štátneho podniku.

„V minulosti išiel po takýchto prípadoch veľmi tvrdo, a preto sa spolieham, že bude takýmto spôsobom pristupovať aj v rámci Leteckých opravovní Trenčín,” poznamenal.

Opravovne v Trenčíne sú podľa Naďa po bývalom vedení ministerstva “vo veľmi zlých číslach a v stave, ktorý nemá s transparentnosťou veľa spoločné”.

V odôvodnených a potrebných výmenách na vedúcich postoch v rámci MO budú pokračovať aj naďalej, dodal.

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom. Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od “sulíkovcov” odišiel. V tohtoročných parlamentných voľbách neúspešne kandidoval za Demokratickú stranu, ktorá vo voľbách získala 0,14 percenta hlasov.

- Reklama -