Taliansko: Z rekordných 99 000 testov na koronavírus bolo 1444 pozitívnych

0
Na snímke testovanie nového koronavírusu u ľudí priamo z okna auta (systém drive-through), ktorí sa vrátili z Chorvátska, Španielska, Malty a Grécka 25. augusta 2020 v nemocnici v Miláne. (Foto: TASR/AP)

Každý z talianskych regiónov hlásil v sobotu nové prípady koronavírusovej nákazy po tom, ako v krajine vykonali rekordných 99 000 testov, ktoré ukázali ďalších 1444 novoinfikovaných. Informovala o tom agentúra AP.

Talianske ministerstvo zdravotníctva v sobotu večer tiež oznámilo, že za posledný deň podľahol ochoreniu COVID-19 ďalší pacient, čím sa oficiálny počet obetí v krajine zvýšil na 35 473.

Taliansko tento mesiac takmer zdvojnásobilo počty testov vykonávaných počas jednotlivých dní, a to v čase nárastu nových prípadov infekcie, prevažne medzi mladými ľuďmi vracajúcimi sa z dovolenky. Hoci väčšina z týchto infikovaných nemá príznaky, počty ľudí vyžadujúcich si hospitalizáciu a intenzívnu starostlivosť pomaly znova rastú.

Taliansko, niekdajšie európske epicentrum koronavírusovej pandémie, plánuje začiatok nového školského roka na 14. septembra. Na rozdiel od iných krajín Európy Taliansko svoje školy od ich uzavretia na jar v rámci uvoľňovania opatrení znova neotvorilo.

V piatok talianske úrady oznámili ďalších 1462 prípadov nákazy, čo bol najvyšší denný nárast od 2. mája. Vo štvrtok evidovali 1411 nových infikovaných.

- Reklama -