Pellegrini: Bojkot osláv SNP je urážkou tých, ktorí v ňom bojovali

0
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas kladenia vencov na centrálnych osláv 76. výročia Slovenského národného povstania v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici. (Foto: TASR)

Bojkot osláv výročia Slovenského národného povstania (SNP) je smiešny a je urážkou tých, ktorí v ňom bojovali. Vyhlásila to vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia. Informoval o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

„Je veľmi smutné, keď niekto uprednostní politiku pred vzdaním úcty hrdinom SNP. Na oslavy dnes ideme kvôli obetiam a priamym účastníkom Povstania, a nie kvôli tejto vláde. Preto bojkot osláv považujeme za smiešny a trápny a je urážkou všetkých tých, ktorí položili životy za našu slobodu,” uviedla v stanovisku.

Strana tak reagovala na sobotňajšiu tlačovú konferenciu Smeru-SD, ktorého členovia sa na oficiálnych oslavách nezúčastnia, ale pripravili vlastné. Podľa slov šéfa Smeru-SD tak urobili preto, lebo odmietajú účasť na oslavách s predstaviteľmi vládnej koalície. Fico tiež v sobotu ráno vyzval lídra vznikajúcej strany Petra Pellegriniho na odchod z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Hovoril aj o zneužívaní značky Smeru-SD pri zbieraní podpisov za vznik strany.

- Reklama -