Zdravotníci dostanú mimoriadne finančné odmeny čoskoro

0
Foto: href, Pixabay

Mimoriadne finančné ohodnotenie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu bude zdravotníkom čoskoro vyplatené v praxi. Na otázku tak reagovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Podľa jej slov sa aktuálne spravodlivo nastavujú konkrétne návrhy odmien, ako aj spôsob ich vyplatenia.

„Všetkým lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom patrí veľká vďaka za ich prácu v čase pandémie ochorenia COVID-19. Ako dlhodobo komunikujeme, vedenie ministerstva zdravotníctva si váži ich nasadenie, vďaka ktorému Slovensko patrí ku krajinám s najmenším počtom nakazených aj obetí,” doplnila Eliášová s tým, že o podrobnostiach budú čoskoro informovať.

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) 14. augusta uviedol, že pre pracovníkov, ktorí po vypuknutí pandémie nového koronavírusu pracovali v rizikovom prostredí, tzv. prvej línii, vyčlení štát 50 miliónov eur. Peniaze majú dostať lekári, sestry, vojaci, policajti, hasiči či zamestnanci domovov sociálnych služieb. Rozhodol sa tak na základe priaznivých ekonomických aj zdravotných výsledkov. Peniaze si budú deliť ministerstvá zdravotníctva, vnútra, obrany a rezort práce, sociálnych vecí a rodiny.

- Reklama -