Minister Mikulec diskutoval s policajtmi v Košiciach. O reforme polície

0
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) diskutoval v Košiciach s policajtmi o pripravovanej reforme polície, ktorej výsledkom by podľa jeho slov mal byť efektívny, atraktívny a dôveryhodný policajný zbor. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová s tým, že diskutovali aj o aktuálnej situácii v regióne.

“Verím, že aj tieto stretnutia prispejú k tomu, že reorganizácia polície bude prínosom ako pre policajtov, tak i pre verejnosť,” poznamenal Mikulec, ktorý policajtom poďakoval za zvládnutie pandémie nového koronavírusu.

V súvislosti s pandémiou podľa tlačového odboru bojovalo v Košickom kraji 1400 policajtov. Tí od vyhlásenia mimoriadnej situácie okrem iného zabezpečovali kontrolu štátnej hranice s Maďarskom, umiestňovali repatriantov do povinnej karantény či pomáhali pri zvládnutí epidemiologickej situácie v uzavretých osadách.

Policajti Košického kraja stáli podľa rezortu vnútra aj pred výzvou zvládnutia letnej turistickej sezóny v najvyhľadávanejších turistických destináciách regiónu.

Košická krajská polícia je rozdelená na šesť okresných riaditeľstiev, pričom práve okres Košice je najväčším na Slovensku. Kriminalita v Košickom kraji má podľa rezortu vnútra s predchádzajúcim rokom klesajúcu tendenciu.

Kraj zaznamenal v prvých siedmich mesiacoch tohto roka pokles vo všetkých ukazovateľoch nehodovosti. Pokles o 406 prípadov zaznamenali aj trestné činy, ktorých košickí krajskí policajti zaznamenali zatiaľ 5600.

- Reklama -