Banská Bystrica: Po Horehroní jazdil muž bez vodičského preukazu a nafúkal 4,71 promile

0
Ilustračná snímka (Foto: Polícia SR)

Po Horehroní jazdil 37-ročný muž z Čierneho Balogu napriek tomu, že mal zákaz viesť motorové vozidlá a pri dychovej skúške mu namerali 4,71 promile alkoholu. Informovala o tom vo štvrtok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že už je vo väzbe. Polícia v Brezne ho obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

“V noci z pondelka (24.8.) na utorok (25.8.) policajti na ceste I/66 v Brezne zastavili auto Renault Clio, ktoré išlo bez zapnutých svetiel a vodič nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Vyzvali ho, aby sa podrobil dychovej skúške. Nafúkal 2,26 mg/l, čo je 4,71 promile alkoholu. Lustráciou zistili, že v apríli 2020 mu bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na sedem rokov,” uviedla polícia.

Vodičovi obmedzili osobnú slobodu a sudca okresného súdu ho vzal do väzby.
“Obvinený nikdy nemal vodičský preukaz a v minulosti už bol dvakrát odsúdený za jazdu pod vplyvom alkoholu nad jedno promile. Teraz mu polícia zaistila aj motorové vozidlo,” dodali policajti.

- Reklama -