Bratislava: Mestský poslanec Berka odstúpil z poslaneckého klubu Team Vallo

0
Adam Berka, mestský poslanec Bratislava (foto: facebook A.B.)

Bratislavský mestský poslanec Adam Berka, ktorého pozitívne testovali na ochorenie COVID-19, ponúkol, že odstúpi z mestského poslaneckého klubu Team Vallo. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová s tým, že jeho ponuku akceptovali.

Berka podľa hovorkyne nechcel, aby jeho správanie, ktoré vyvolalo vlnu kritiky, ľudia stotožňovali aj s ostatnými členmi klubu Team Vallo. “Aj keď Adam Berka bol doteraz mimoriadne angažovaným poslancom a aktívnym členom viacerých komisií, jeho konanie, a zvlášť, keď už vedel, že môže byť nosičom nového koronavírusu, je neospravedlniteľné a nie je v súlade s princípmi a hodnotami poslaneckého klubu,” uviedla Rajčanová.

Poslanec Berka na sociálnej sieti informoval, že má pozitívny test na ochorenie COVID-19. Netuší, ako sa mohol infikovať. Priznal, že príznaky pocítil v nedeľu 16. augusta ráno, domnieval sa však, že ide o virózu. “Pripisoval som to prílišnému ‘žúrovaniu’, tancovaniu a prepoteným tričkám,” napísal s tým, že v meste bol niekoľko dní po sebe, pohyboval sa medzi ľuďmi, v niekoľkých baroch, v jednom klube a na diskotéke.

- Reklama -