Pri záchrane 92 migrantov pomáhal vrtuľník gréckych vzdušných síl, námorná loď a ďalšie plavidlá

0
Vojenský vrtuľník (ilustračná snímka) Foto: TASR/AP

Dovedna 92 migrantov zachránili v utorok večer grécke úrady pri rozsiahlej pátracej a záchrannej operácii vo východnej časti Egejského mora. S odvolaním sa na vyhlásenie gréckej pobrežnej stráže o tom informovala agentúra AP.

Migrantov objavili západne od malého gréckeho ostrova Chalki ležiaceho neďaleko známejšieho Rodosu. Pobrežnú stráž na nich upozornilo tiesňové volanie plavidla, v ktorom sa viezli. Ich presný počet bezprostredne nebol známy, pričom v oblasti po záchrane 92 z nich aj naďalej pokračovalo pátranie po ďalších preživších.

Na záchrannej a pátracej akcii sa podieľalo päť lodí, jeden vrtuľník gréckych vzdušných síl, jedna námorná loď a päť plavidiel gréckej pobrežnej stráže.

Grécka pobrežná stráž informovala, že tiesňové volanie dostala priamo od migrantov. Na akom type plavidla sa viezli, koľko ich tam bolo a ani z akých krajín pochádzajú, nebolo bezprostredne známe

Na grécke ostrovy naďalej nezákonným spôsobom, plavbou z tureckého pobrežia, prichádzajú tisíce migrantov. Za túto plavbu platia prevádzačom, ktorí im často dodajú vratké a na plavbu nedostatočne spôsobilé nafukovacie člny či iné plavidlá, na ktorých sa navyše tiesnia.

- Reklama -