Okresný súd v Prešove zamietol poslednú žalobu voči SPF v kauze Veľký Slavkov

0
Žalobcu Digital Floor Ltd. zastupuje bývalý minister spravodlivosti Gábor Gál. Foto: TASR

Okresný súd v Prešove v piatok (21. 8.) zamietol v celom rozsahu žalobu spoločnosti Digital Floor Ltd. proti Slovenskému pozemkovému fondu (SPF) o náhradu škody vo výške 60 408 874,60 eur s príslušenstvom. Rozhodol tak o poslednej najvyššej časti žalovanej pohľadávky v kauze Veľký Slavkov. TASR o tom informoval hovorca SPF Martin Kormoš.

„Zamietnutím žaloby sa na prvom stupni, zatiaľ neprávoplatne, rozhodlo 11 rokov trvajúce súdne konanie,” skonštatoval hovorca.

V kauze Veľký Slavkov je SPF žalovaný o náhradu škody takmer 100 miliónov eur plus úroky z omeškania. Ako pripomenul hovorca, o dvoch menších pohľadávkach vo výške spolu takmer 40 miliónov eur s  príslušenstvom Okresný súd v Prešove rozhodol už rozsudkami z 9. apríla 2019 a 21. októbra 2019.

Čítajte tiež Právnik Drgonec: Koalícia buduje policajný štát. Je to z neznalosti alebo arogancie, či cielene zneužívajú koronavírus?

„Žaloby taktiež v celom rozsahu zamietol,” priblížil Kormoš.

SPF podľa hovorcu spoločne zastupujú advokáti Michal Mandzák a Michal Miškovič. Žalobcu Digital Floor Ltd. zastupuje bývalý minister spravodlivosti Gábor Gál.

- Reklama -