Hlohovec: Radnica má pozitívnu zamestnankyňu na COVID-19, prijala opatrenia

0
Miroslav Kollár, primátor Hlohovca (Foto: TASR)

Jedna zo zamestnankýň mesta Hlohovec bola počas uplynulého víkendu pozitívne testovaná na COVID-19. Vedenie mesta realizuje v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) potrebné opatrenia na ochranu zdravia ďalších zamestnancov a klientov mestského úradu a na zabezpečenie chodu úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Po prijatí potrebných opatrení vrátane dezinfekcie priestorov pracuje mestský úrad len v mierne obmedzenom režime. Klientske centrum funguje ako v bežných dňoch, v obmedzenom režime funguje stavebný úrad, zamestnanci pracujú na príprave rozhodnutí, ale neprijímajú fyzicky občanov a zatvorený je odbor majetku mesta. Zamestnanci, ktorí prišli v uplynulých dňoch do intenzívnejšieho kontaktu s pozitívne testovanou pracovníčkou, budú v spolupráci s RÚVZ testovaní v stredu (26. 8.), dovtedy zostávajú v preventívnej domácej izolácii. Na základe výsledkov testov budú prípadne prijaté ďalšie potrebné opatrenia.

“Vzhľadom na zvýšený výskyt pozitívnych prípadov tento týždeň opäť realizujeme preventívne testovanie všetkých zamestnancov mesta, ktorí prichádzajú do styku s najviac ohrozenými skupinami – zamestnancov Zariadenia pre seniorov Harmónia, kolegyne z odboru spoločenských služieb vrátane opatrovateliek, terénnych pracovníkov aj mestských policajtov a zamestnankýň klientskeho centra. Dočasne prerušujeme poskytovanie služieb sociálneho taxíka,” uviedla hovorkyňa.

- Reklama -