Medzi Francúzmi do 40 rokov sa koronavírus objavuje oveľa častejšie

    0
    Foto: TASR

    Nový druh koronavírusu sa podľa francúzskeho ministra zdravotníctva Oliviera Vérana objavuje medzi Francúzmi vo veku do 40 rokov až štyrikrát častejšie, než medzi krajanmi vo veku nad 65 rokov. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

    Véran však zároveň varoval, že riziko infikovania je na vzostupe aj medzi staršími a zraniteľnejšími občanmi.
    “Sme v riskantnej situácii,” uviedol Véran v rozhovore pre francúzsky denník Le Journal du Dimanche (JDD) zverejnenom v nedeľu. Dodal tiež, že súčasný nárast infikovaných nebol iba dôsledkom vyššieho počtu vykonaných testov.

    Véran rovnako ako francúzsky prezident Emmanuel Macron vylúčil v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu potrebu ďalšieho prísneho celoštátneho obmedzenia pohybu obyvateľstva – tzv. lockdownu. Prijať by sa však podľa neho mohli opatrenia na lokálnej úrovni, keďže počet infikovaných rastie nielen vo Francúzsku, ale aj v zahraničí. “Nové opatrenia zavedieme už čoskoro,” uviedol Véran bez ďalších podrobností.

    Francúzske úrady zaznamenali v sobotu 3.602 nových prípadov nákazy ochorenia COVID-19. Podľa údajov z Univerzity Johnsa Hopkinsa sa v krajine doteraz nakazilo 275.562 ľudí a 30.517 tomuto ochoreniu podľahlo.

    - Reklama -