Na Slovensku pribudlo 91 nakazených, celkový počet dosiahol 3316

0
Ilustračná fotografia Foto: TASR

Aktualizovaná správa

Na Slovensku v piatok (21. 8.) pribudlo 91 prípadov nákazy novým koronavírusom, identifikovali ich z 3245 vykonaných testov. Slovensko doteraz zaznamenalo celkovo 3316 pozitívnych vzoriek. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Viac ako polovica piatkových prírastkov sa týka Bratislavského kraja (46), v Prešovskom kraji ich pribudlo 11, v Košickom a Žilinskom bolo desať nových prípadov. Ďalších šesť odhalili testy v Trenčianskom kraji, štyri prípady ohlásili v Banskobystrickom a Trnavskom kraji, žiadny nový prípad sa nevyskytol v Nitrianskom kraji.

„V nemocniciach je hospitalizovaných 62 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 42 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja chorí.

Počet vyliečených stúpol za piatok o 102 ľudí. Z ochorenia sa tak doteraz zotavilo 2147 pacientov. Počas piatka nepribudli žiadne úmrtia pacientov na nový koronavírus, Slovensko naďalej eviduje 33 prípadov.

- Reklama -