Nemecko: Muž spôsobil v Berlíne tri nehody; išlo zrejme o islamistický čin

0
automobil a motorka po zrᾞke na diaľnici A100 v Berlíne 19. augusta 2020. Tri úmyselné dopravné nehody, pri ktorých utrpelo zranenia šesť osôb, spôsobil v utorok večer v hlavnom meste Nemecka Berlín nemenovaný muž. Nemecká prokuratúra hovorí o islamistickom čine. FOTO TASR/AP A car and a motorcycle stand on the city motorway A100 after an accident in Berlin, Germany, Wednesday, Aug. 19, 2020. The city's highway was still shut down after a series of traffic accidents that were allegedly all caused by one man. (Paul Zinken/dpa via AP) *** Local Caption *** dopravná nehoda dia¾nica A100

Tri úmyselné dopravné nehody, pri ktorých utrpelo zranenia šesť osôb, spôsobil v utorok večer v hlavnom meste Nemecka Berlín nemenovaný muž. Nemecká prokuratúra hovorí o islamistickom čine, píše agentúra AFP.

Miestne médiá informovali, že išlo o 30-ročného Iračana, ktorý pri vystupovaní z auta kričal po arabsky “Alláhu akbar!” (Alah je najväčší). Muž mal podľa doterajších informácií “islamistickú motiváciu”, uviedla prokuratúra pre AFP.

K nehodám došlo v utorok večer okolo 18.30 h na diaľnici A100 v berlínskych štvrtiach Wilmersdorf, Schöneberg a Tempelhof. Podozrivý muž narazil svojím automobilom do viacerých vozidiel vrátane troch motoriek. Traja zo šiestich zranených utrpeli vážne zranenia.

Polícia muža, ktorý sa policajtom údajne vyhrážal “nebezpečným predmetom”, ktorý sa mal nachádzať v kovovej debne, zadržala. Okrem politického pozadia činu vyšetrujú príslušníci polície aj to, či muž netrpel psychickým ochorením, uviedol hovorca polície.

Policajní pyrotechnici skonštatovali, že debna, ktorú mal muž v aute, bola skutočne vhodná na uchovávanie munície. Následne ju zneškodnili vodným delom, povedala podľa denníka Die Welt hovorkyňa polície. Pyrotechnici však v debne ani v aute žiadne výbušniny nenašli. V debne bolo uložené len náradie.

- Reklama -