Minister ďakuje hasičom. Pre prívalové dažde vyšli v pondelok 102-krát

0
Najhoršia situácia v súvislosti s dažďami a záplavami v Bratislavskom kraji bola v Senci, v ktorom vytopilo viacero bytoviek. Foto: TASR

V súvislosti s prívalovým dažďom, ktorý v pondelok zasiahol najmä územie západného Slovenska, hasiči zasahovali doposiaľ 102-krát. Najvážnejšia situácia je v Trnavskom a v Bratislavskom kraji. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V Trnavskom kraji hasičov vyslali k 35 udalostiam. Z toho až 31-krát zasahovali v okrese Dunajská Streda. V Bratislavskom kraji v pondelok zasahovali 34-krát, pričom 28-krát bola ich pomoc potrebná v meste Senec. Hasiči v Nitrianskom kraji zasahovali v súvislosti so silným dažďom 26-krát a v Žilinskom kraji boli vyslaní k siedmim udalostiam.

„Vo všetkých prípadoch išlo najmä o odčerpávanie vody zo zatopených rodinných domov, pivníc, garáži a parkovísk. Na mnohých miestach hasiči stále zasahujú,” uviedla Križanová.

Poďakovanie ministra vnútra

Minister vnútra SR Roman Mikulec ďakuje za prácu hasičom, ktorí pri pondelkových prívalových dažďoch pomáhali ľuďom na Slovensku odčerpávať vodu zo zatopených domov či záhrad a odstraňovali popadané stromy na cestách. Tiež evakuovali obyvateľov domova sociálnych služieb v obci Klížská Nemá v okrese Komárno, ktorý zaplavila voda. Minister to uviedol v príspevku na sociálnej sieti.

https://www.facebook.com/RomanMikulec13/posts/177729767093478

„Počas dňa uskutočnili hasiči pre intenzívne dažde, ktoré zasiahli najmä západné Slovensko, viac ako 100 výjazdov. Ďakujem veľmi pekne za fantastickú prácu a rovnako ďakujem aj desiatkam dobrovoľných hasičov, ktorí im sekundovali na mnohých miestach,” vyjadril Mikulec.

V mnohých oblastiach zásahy pokračujú. Mikulec, pod ktorého rezort HaZZ spadá, dúfa, že počasie sa už ustáli.

- Reklama -