Danko: Pre referendum o voľbách nám už začali chodiť prvé petičné hárky. Hrnko: Je to najväčší nezmysel, čo Danko vymyslel, odkedy padol na hubu

0
Vľavo Andrej Danko, vpravo Anton Hrnko (Foto: Facebook/A. D. a A. H.)

Myslí to vážne? Andrej Danko, predseda SNS, realizuje svoj nápad s referendom o predčasných voľbách. Dlhoročný podpredseda SNS Hrnko o referende nechce ani  počuť a podľa sociológa Haulíka celé referendum vyprchá po voľbách predsedu SNS do zabudnutia.

Na vyhlásenie referenda treba zohnať podpisy aspoň 350 000 občanov. Referendum vyhlasuje prezident republiky. Andrej Danko pre ParlamentneListy.sk uviedol: „Dnes (pondelok  17. 8.– pozn. PL.sk) sme mali takú koordinačnú poradu, už nám začali chodiť petičné hárky a začíname koordinovať niektoré regionálne siete.” 

Koľko podpisov za prvý týždeň nazbierali, však konkretizovať nevedel. „To nebudem predbežne vedieť povedať nikdy, to je viacej miest a viacej ľudí. Ešte je to v rozbehu,” vyhlásil Danko. 

Jeho podpredseda Anton Hrnko reagoval, že ho referendum nezaujíma. „Ja do toho nie som zapojený ani ma to nezaujíma, pretože to je najväčší nezmysel, ktorý Danko vymyslel, odkedy padol na hubu,” odprezentoval svoje stanovisko pre ParlamentneListy.sk Hrnko.

A čo na to sociológ Pavel Haulík?

„Myslím si, že toto referendum je riešením vnútrostraníckych problémov SNS. SNS sa chystá voliť nového predsedu a Andrej Danko  sa pravdepodobne bude uchádzať o tento  post opätovne. Keďže to vo vnútri SNS nie je prijímané s veľkou podporou, objavujú sa protikandidáti, tak skrátka a dobre, Danko týmto zamestná členov strany, aby nešpekulovali o voľbe predsedu. Referendum podľa mňa po voľbách predsedu SNS vyprchá do zabudnutia a nikto nebude ani pokračovať v zbieraní hlasov. Danko tým rieši svoje vnútrostranícke problémy a chce ukázať, že je silný líder, ktorý vie tú stranu dostať naspäť na pozície, ktoré mala. Obávam sa ale, že to nie je dobrý krok,” okomentoval dianie s referendom o predčasných voľbách Pavel Haulík.

-ld-

- Reklama -