Kyselica oficiálne skončil ako štátny tajomník. Vláda ho odvolala

0
Lukáš Kyselica (OĽaNO). Foto: TASR

Lukáš Kyselica v stredu oficiálne končí vo funkcii štátneho tajomníka Ministerstva vnútra (MV) SR. Návrh na jeho odvolanie schválila vláda.

Kyselica sa rozhodol požiadať o uvoľnenie z funkcie štátneho tajomníka po zverejnení informácie, že počas volebnej kampane pred parlamentnými voľbami pôsobil vo Vojenskom spravodajstve (VS). Po odchode z ministerstva sa plánuje vrátiť do Národnej rady SR ako poslanec.

Svoje pôsobenie vo Vojenskom spravodajstve mal Kyselica vysvetľovať aj pred parlamentným brannobezpečnostným výborom, na otázky však neodpovedal. Viacerí poslanci namietali, že tento výbor nie je kompetentný riešiť otázky VS. Opozícia chcela preto iniciovať zvolanie Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti VS.

Podpredsedníčka výboru Zuzana Šebová (Sme rodina) uviedla, že podnet od opozície zatiaľ nedostala, poslanci by sa podľa nej mohli na kauzu pýtať na riadnom zasadnutí výboru, ktorý je naplánovaný na september. Podnet výboru v tejto súvislosti zaslala aj mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS).

- Reklama -