V Bruseli nariadili povinné nosenie rúšok. Nákaza rastie každým dňom

0
korona
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Regionálna vláda v Bruselskom regióne nariadila v stredu povinné nosenie rúšok na všetkých verejných miestach, informovala verejnoprávna televízia RTBF.

Opatrenie platí s okamžitou platnosťou pre všetky osoby nad 12 rokov na verejných miestach, ako aj na súkromných miestach prístupných verejnosti.

Výnimku majú ľudia pri športovaní, výkone intenzívnej fyzickej práce a osoby so zdravotným postihnutím, ktoré im nedovoľuje nosenie rúška.

Regionálna vláda k nariadeniu pristúpila po tom, čo počet nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulého týždňa prekročil 50 na 100 000 obyvateľov, uviedla kancelária regionálneho premiéra Rudiho Vervoorta.

Úmrtnosť spojená s koronavírusom bola za posledný týždeň 3,7 obete denne

Počet nových prípadov nákazy chorobou COVID-19 v Belgicku dosiahol počas posledného sledovaného sedemdňového obdobia (2. až 8. augusta) priemer 604,1 za deň. Ide o 12-percentný nárast novoinfikovaných osôb voči predošlému týždňu na prelome júla a augusta, uviedla v stredu tlačová agentúra Belga s odvolaním sa na údaje Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano.

V stredu ráno úrady evidovali celkovo 75 008 infikovaných osôb od vypuknutia epidémie nového typu koronavírusu, čo znamená, že za posledných 24 hodín pribudlo 388 nových prípadov.

Podľa Sciensano rastie aj počet nových hospitalizácií, v období od 2. do 8. augusta to bolo v priemere 27,4 pacienta denne, čo je nárast o 21 percent voči predminulému týždňu. V utorok belgické nemocnice prijali 307 pacientov v spojitosti s COVID-19, 77 nakazených bolo na jednotkách intenzívnej starostlivosti a z nich 38 bolo odkázaných na respiračnú pomoc.

Úmrtnosť spojená s koronavírusom dosahovala za posledný týždeň denný priemer 3,7 obete nákazy, od začiatku epidémie krajina eviduje 9885 úmrtí na COVID-19.

Epidemiologická situácia sa opätovne zhoršila v Bruseli, keď v prvý augustový týždeň bola prekročená hranica 50 nových infekcií na 100 000 obyvateľov – nakazených bolo 663 osôb. To pre obyvateľov všetkých oblastí belgickej metropoly znamená povinnosť nosiť ochranné rúška aj na verejnosti.

- Reklama -