Malta obnovuje opatrenia. Počet nových prípadov nákazy stúpa

0
malta, architecture, outside
Ilustračná snímka, Malta. Foto: Pixabay

Malta v piatok opätovne zakázala hromadné zhromaždenia a zaviedla povinnosť nosiť na verejnosti rúška. Dôvodom je aktuálny nárast nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu po tom, čo v tejto stredomorskej ostrovnej krajine na začiatku júla týždeň neevidovali žiadny prípad infekcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Tamojšie zdravotnícke úrady zaznamenali v piatok 49 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo predstavuje druhý najvyšší denný prírastok odvtedy, ako v krajine 7. marca zaregistrovali prvú infekciu. Deväť pacientov zomrelo.

Premiér Robert Abela nariadil obmedzenia týkajúce sa verejných zhromaždení a opatrenia v snahe obmedziť priamy kontakt s ľuďmi v domovoch dôchodcov. Návštevníci tak musia zostať za plexisklom.

V uzavretých priestoroch budú zakázané verejné zhromaždenia viac ako 100 ľudí a vonku sa nebude môcť na jednom mieste stretnúť viac ako 300 osôb. V menších priestoroch bude vstup obmedzený na jednu osobu na štyri štvorcové metre.

Za nerešpektovanie povinnosti nosiť na verejnosti rúško alebo inú ochranu dýchacích ciest hrozí pokuta vo výške 50 eur a organizátorom veľkých podujatí vo výške 3000 eur.

Malta obmedzenia zamerané na zníženie rizika prenosu nákazy koronavírusom zrušila v júli. Teraz sa pripojila k stále väčšiemu počtu krajín, ktoré boli po prvom úspechu v boji s vírusom nútené znovu zaviesť predošlé epidemiologické obmedzenia.

- Reklama -