Rodičia Kuciaka a Kušnírovej netušia, prečo súd presunul vyhlásenie rozsudku o mesiac. Kuciak: Mesiac bude pre nás rokom. Kušnírová: Mám zmiešané pocity

1
Archív. Pietny spomienkový pochod na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú v Bratislave. Foto: TASR

Špecializovaný trestný súd v Pezinku zrušil v utorok podvečer na dnes plánované pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Senát potrebuje viac času. Dnes mal padnúť rozsudok. Podľa advokátov obžalovaného Mariana Kočnera Mareka Paru aj advokáta poškodených Daniela Lipšica je to legitímne rozhodnutie senátu. Čo na to však hovoria rodičia zavraždených mladých ľudí?

„Zrušili to pred piatou podvečer, vôbec nevieme, čo sa deje. Ani právni zástupcovia nevedia, nikto…,” povedala v utorok večer pre ParlamentnéListy.sk Zlatica Kušnírová.

Otec Jána Kuciaka Jozef napísal na sociálnu sieť: „Myslím, že nadávanie na sudcov a justíciu nie je dnes na mieste. To, že termín rozsudku sa posunul, bolí a ďalší mesiac čakania bude pre nás ďalším rokom, ale nie sme sudcami. Nevieme, na čom sa nevedia zhodnúť, nevieme, koľko ďalších okolností musia zvážiť, aby bol rozsudok silný, nenapadnuteľný a spravodlivý. Dúfam, že o mesiac sa už dočkáme a aspoň sčasti sa naše trápenie skončí. Vydržali sme veľa, nedáme sa.”

Rodičia zavraždených vpravo Zlatica Kušnírová a vľavo Jozef Kuciak. Foto: TASR

Zlatica Kušnírová bola z posunu rozrušená: „V tomto tlaku žiť ďalší mesiac, keď už sme boli pripravení, že na druhý deň súd rozhodne, a nevieme ako, ale rozhodne, no a teraz čakať opäť, nie je to ľahké,” povzdychla si s tým, že ale, samozrejme, neostáva iné len rešpektovať rozhodnutie súdu.

„Nevieme vôbec, čo sa deje, či chcú ešte niečo doplniť vzhľadom na tie záverečné reči, čo boli minulý piatok, alebo čo. Fakt nikto nič nevie. Som v napätí a dúfam, že to nebude na škodu veci. Mám zmiešané  pocity, že čo sa deje, prečo takto narýchlo sa to rozhodlo takto,” uviedla Kušnírová. 

lb-

- Reklama -

1 komentár

  1. Oni netušia ani kto sú skutoční vrahovia ich detí. Tí ktorí sú obžalovaní, to nie sú.

Comments are closed.