Majského zadržali v pražskej nemocnici

0
Archívna snímka, Jozef Majský. Foto: TASR

Jozefa Majského zadržali v utorok v pražskej nemocnici. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Ďalší postup je podľa jej slov plne v rukách českých orgánov. Keďže nenastúpil na výkon trestu, zo strany slovenskej polície je naďalej vedený ako hľadaná osoba.

“Môžeme potvrdiť, že Jozef Majský bol v utorok o 12.25 h zadržaný v pražskej nemocnici. To, čo bude nasledovať, je v plnej kompetencii českých orgánov,” uviedla polícia. Priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku. “Je aj naďalej zo strany slovenskej polície vedený ako hľadaná osoba,” dodala.

Polícia zároveň deklarovala, že v prípade potreby bude Policajný zbor maximálne súčinný s cieľom zadosťučinenia spravodlivosti. Keďže o ďalších krokoch rozhodujú české orgány, slovenská polícia podľa vlastných slov nedisponuje žiadnymi inými informáciami pre verejnosť.

Polícia v pondelok (3. 8.) informovala, že právoplatne odsúdeného Majského českí policajti našli na psychiatrickom oddelení v Prahe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR koncom júla zamietol jeho odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu (EZR) vyhlásene národné, ako aj medzinárodne pátranie.

- Reklama -