Pribudlo 14 nakazených novým koronavírusom

0
coronavirus, corona, virus
Koronavírus. Zdroj: CDC, Pexels

Na Slovensku v pondelok (3. 8.) pribudlo 14 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 1320 testov. Krajina tak celkovo doteraz eviduje 2368 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webe covid-19.nczisk.sk.

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti uviedlo, že pozitívne testovaní boli šiesti ľudia v okrese Bratislava, zhodne dvaja v okrese Prešov a Vranov nad Topľou a po jednom prípade pribudlo v Košiciach, Senci a Senici.

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 267.711 ukončených laboratórnych testov. Počet vyliečených pacientov stúpol na 1771, počas pondelka pribudlo 25 vyliečených pacientov.

S ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je v nemocniciach hospitalizovaných 23 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 11 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, na umelej pľúcnej ventilácii rovnako jeden človek.

Na Slovensku počas pondelka nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 29.

- Reklama -