Izraelská armáda útočila v pásme Gazy na ciele Hamasu

0
Izraelskí vojaci, ilustračná snímka. Foto: TASR

Izraelské bojové lietadlá uskutočnili v noci na pondelok útoky na ciele militantného palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy. Boli odpoveďou na predchádzajúce vypálenie rakety na židovský štát z tejto enklávy ovládanej Hamasom, ktorú však zachytil systém Železná kupola, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády (IDF).

„Naše bojové lietadlá práve zasiahli podzemné teroristické zariadenia Hamasu v pásme Gazy,” oznámila armáda. Medzi zasiahnutými cieľmi bol aj závod vyrábajúci betón na stavbu tunelov.

Izraelské ozbrojené sily ďalej uviedli, že zasiahnu “proti každému pokusu ublížiť izraelskému civilnému obyvateľstvu” a varovali Hamas, že je zodpovedný “za všetky činnosti, ktoré sa dejú v pásme Gazy alebo v ňom majú svoj pôvod”.

Úrady na miestach, kde sa rozozvučali poplašné sirény, oznámili, že zachytená raketa nespôsobila nijaké škody ani nikoho nezranila.

K podobnému incidentu došlo naposledy 5. júla, keď raketu vypálenú z pásma Gazy takisto zachytil systém Železná kupola. Izrael takisto odpovedal náletmi na ciele Hamasu.

Izraelská armáda v noci na pondelok takisto oznámila, že zabránila teroristickému útoku na Golanských výšinách v blízkosti plota na hraniciach so Sýriou. Podľa denníka Jerusalem Post si špeciálna jednotka armády všimla štyri osoby, ktoré umiestňovali k plotu nálože.

„Teroristov zlikvidovalo lietadlo IDF a miestne pozemné jednotky”.

- Reklama -