Beňová o Matovičovi: Robí zo seba obeť, keď sa nazýva lúzrom

0
europoslankyňa Monika Beňová (Autor: TASR)

Premiér Igor Matovič zverejnil ešte v stredu večer na sociálnej sieti status, podľa ktorého bol pred rokom médiami považovaný za lúzra a oproti nemu stáli médiami “Vyvolení”. Ľudia na sociálnych sieťach reagovali v obrovskom množstve a reakciu pridala aj europoslankyňa Monika Beňová.

Pripomeňme si najprv status premiéra Matoviča, keďže sa ťažko parafrázuje, zverejňujeme ho celý:

„Takto pred rokom boli médiá plné článkov Vyvolených o lúzrovi, ktorý nie je hodný sa viac do parlamentu dostať. Dlhodobo si odmietal implantovať želanúto ich vysnívanú ideológiu, a tak sa dostal do ich nemilosti. Zbožňovali Andrejka, Ivanka, Miška, Mirka, Alojzíka … a lúzrovi predpovedali parlamentnú smrť. Hysterčili, keď si dovolil na ich božikov čo i len krivo pozrieť. Ich podvody či hriechy cielene odmietali vidieť, umenšovali ich, či priamo obhajovali. Lúzer si však išiel svoje, hlas Vyvolených si nevšímal … až zasadli sudcovia najvyšší a bôžikov do zabudnutia poslali … a lúzer dostal od sudcov z ľudu rolu, o ktorej nikdy nesníval, keďže si roky myslel, že jeho večná rola je len v prvej línii krvácať za iných. A Vyvolení boli v šoku. Sen sa im rozplynul pred očami. Nedokázali pochopiť, prečo ich zvučný hlas, ich múdry názor, ich nespochybniteľné presvedčenie sa sudcom z ľudu zdalo tak falošné, že čím viac sa snažili, tým menej im ľudia verili. Otriasli sa a opäť idú svoje … a nikdy to neskončí. Tí, čo pravdu hľadať mali, sa jej majiteľmi stali. Ich bohorovnosť, sebaklam a selektívna ‘spravodlivosť´ im viac nedovolí pravdu nájsť … zostalo to na sudcoch z ľudu, aby pravdu hľadali a ďalej posúvali. Vyvolení zlyhali.”

A čo na to europoslankyňa Monika Beňová? Poriadne mu naložila!

„…ľudia sa vraj zamýšľajú, čo ´myslel´ predseda vlády IM svojím posledným statusom. Podľa mňa to je volanie o pomoc jeho podvedomia. Túži po uznaní, všade vidí nepriateľov, sám seba nazýva lúzrom, čím zo seba opäť robí obeť. Cíti sa byť obeťou každého a všetkých, ktorí mu nastavujú zrkadlo a zároveň sa podkladá ´ľudu´, ktorý nazýva sudcami a podsúva sa ako ukrivdený. Vie, že nemá čo ponúknuť, vie, že nemá plán, koncepciu, výsledky. Preto sa prezentuje ako obeť. A dúfa, že zúfalé statusy vyvolajú ľútosť, ktorá jeho neschopnosť prekryje zhovievavosťou.
Je chudák? Viete čo, nie je. Keď to nezvláda, nech sa neskrýva za ľútosť ľudí. Je to hysterické a je to nedostojné jedného z najvyšších ústavných činiteľov,” píše Beňová.

Status premiéra Matoviča:

Status europoslankyne Beňovej:

- Reklama -