Čaputová: Je dôležité, aby ľudí, ktorí žiadali vysvetlenie diplomovky, neobviňovali z podpory mafie

0
Zuzana Čaputová, prezidentka SR. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zdôrazňuje potrebu spájania spoločnosti a budovania dôvery v inštitúcie a ich predstaviteľov. Spor okolo diplomovej práce premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) podľa nej prehĺbil polarizáciu spoločnosti na tých, ktorí sú proti a za mafiu, čo spôsobuje chybnú diagnózu. Uvádza to na sociálnej sieti.

„Je to však neúplná, a preto chybná diagnóza. Opomína totiž ľudí, ktorí majú inú predstavu o tom, čo je správne a o tom, ako by sme sa my, dočasní držitelia verejnej moci, mali v takejto situácii zachovať. Táto predstava nemalého počtu ľudí je však prirodzená a v kontexte predvolebných vyhlásení aj pochopiteľná. Preto je dôležité, aby ľudia, ktorí v tejto situácii žiadali jasné vysvetlenie a mali legitímne očakávania, neboli obviňovaní z podpory mafie,” píše prezidentka na sociálnej sieti.

Vláda má podľa nej dobrý program a ambiciózne ciele najmä v boji s korupciou.

„Úprimne si želám, aby došlo k ich naplneniu. Našou spoločnou snahou však musí byť aj naďalej spájanie spoločnosti a budovanie dôvery v inštitúcie a ich predstaviteľov. A to je možné iba uplatňovaním najvyšších nárokov na nás samých,” uviedla prezidentka na sociálnej sieti.

- Reklama -