Nový pandemický plán vládna komisia neschválila

0
Zľava tajomník Pandemickej komisie vlády SR Anton Tencer, minister zdravotníctva SR a predseda Pandemickej komisie vlády SR Marek Krajčí (OĽaNO), štátna tajomníčka Ministerstva zdravotníctva SR Jana Ježíková, hlavný hygienik Ján Mikas počas rokovania Pandemickej komisie vlády SR v Bratislave 24. júla 2020. Foto: TASR

Pandemická komisia vlády SR v piatok neschválila nový pandemický plán. Dôvodom by mali byť početné pripomienky, ktoré treba do materiálu zapracovať. Komisia má opäť zasadať 11. augusta. Potvrdilo to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Nový pandemický plán pripravilo MZ SR. Ako priblížilo vo štvrtkovom (23. 7.) stanovisku, jeho cieľom je zabezpečenie pripravenosti Slovenska na pandémiu akútnych respiračných ochorení, eliminácia zdravotnej a ekonomickej záťaže obyvateľstva, stanovenie úloh orgánov štátnej správy, samosprávy a odborných orgánov, ktoré riadia, zaisťujú a plnia činnosti v spojitosti so zabezpečovaním ochrany verejného zdravia. Nový plán koordinuje aj postupy v prípade druhej vlny pandémie ochorenia COVID-19.

- Reklama -