Danko vypovedal na NAKA pre Tipos

0
bývalý predseda Národnej rady SR a líder mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko nastupuje do auta po výpovedi na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Banskej Bystrici 23. júla 2020. (Foto: TASR)

Bývalý predseda Národnej rady SR a šéf mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany Andrej Danko vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Banskej Bystrici. Ako stručne uviedol, týkalo sa to kauzy Tipos.

„K prebiehajúcim procesným úkonom NAKA nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,” uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Úvahy, že Dankove vypovedanie môže súvisieť aj s kauzou Dobytkár, Danko vyvrátil.

„Vysvetlil som svoj postoj vo veci pána Čubu,” povedal Danko po výsluchu, kam prišiel ako svedok. Milan Čuba bol zamestnaný v národnej lotériovej spoločnosti Tipos, no v spoločnosti ho takmer nikto nepoznal. Od polovice apríla 2017 sa stal poradcom bývalého generálneho riaditeľa Jána Barcziho a mesačne mal brať tisíce eur. Ako generálnemu riaditeľovi v skutočnosti radil a či jeho zamestnanie nebolo len formálne na papieri, teraz prešetruje polícia. Čuba pred vyšetrovateľom uviedol, že tip na pracovné miesto v Tipose dostal od šéfa SNS.

V súvislosti s dnešným odvolávaním Igora Matoviča kvôli diplomovke A.Danko uviedol, že vyšetrovanie jeho rigoróznej práce je už ukončené a vraj má k tomu “dobrú správu”, lebo polícia skonštatovala, že nepoškodil autorské práva.

- Reklama -