Trump? Prvý rasista, ktorý vyhral prezidentské voľby, hovorí o svojom budúcom súperovi Biden

0
Bývalý viceprezident a demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden. Foto: TASR

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden označil v stredu republikánskeho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa za prvého rasistu, ktorý vyhral prezidentské voľby v USA. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke stanica CNN.

Bývalý viceprezident Biden sa tak vyjadril počas stredajšej telekonferencie, ktorú zorganizoval americký odborový zväz SEIU.  

Zdravotnícka pracovníčka pochádzajúca z Južnej Kórey počas konferencie hovorila o tom, ako v istom americkom supermarkete na vlastnej koži zažila rasovo motivované predsudky.

Biden v tejto súvislosti obvinil Trumpa zo “šírenia rasizmu”. Spôsob, akým prezident diskriminuje ľudí na základe farby pleti a krajiny pôvodu je podľa Bidena “úplne nechutný”.

Takéhoto konania sa podľa Bidena doposiaľ okrem Trumpa nedopustil ani jeden prezident v dejinách USA.

„Žiadny republikánsky prezident, žiadny demokratický prezident. Mali sme tu rasistov, ktorí sa pokúšali o zvolenie za prezidenta. Ale Trump je prvým (rasistom), ktorému sa to podarilo,” vyhlásil Biden, uchádzač o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany pre novembrové prezidentské voľby. Jeho súperom bude takmer iste republikánsky kandidát Donald Trump.

Súčasný šéf Bieleho domu podľa Bidena ľudí v Spojených štátoch nespája, ale zámerne rozdeľuje. V záujme tohto cieľa zneužíva aj súčasnú pandémiu nového koronavírusu, ktorý Trump opakovane nazýva čínskym vírusom alebo inými podobnými označeniami, uviedol Joe Biden.

Obvinenia z rasizmu okamžite odmietla Katrina Piersonová z Trumpovho volebného štábu. Prezident Trump má podľa nej rád všetkých ľudí a aktuálne ho podporuje viac afroamerických voličov, než ktoréhokoľvek republikánskeho kandidáta v amerických dejinách.

- Reklama -