Na Slovensku pribudlo 37 prípadov nákazy novým koronavírusom

0
Snímka z testovania nového koronavírusu u ľudí priamo z okna auta (systém drive-through) v externom odberovom mieste na ochorenie COVID-19 (Autor: TASR)

V utorok (21. 7.) na Slovensku pribudlo 37 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 2058 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, informuje Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Dosiaľ sa vykonalo 246 133 testov, pričom počas utorka laboratóriá otestovali 2571 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1556 ľudí, v utorok pribudli 18 vyliečení pacienti.

Najviac prípadov pribudlo v Nitrianskom kraji (14), nasleduje Bratislavský kraj (8) a Trenčiansky kraj (6). V Banskobystrickom kraji zaevidovali tri prípady a zhodne po dva prípady pribudli v Trnavskom, Žilinskom a Prešovskom kraji.

Hospitalizovaných je 16 pacientov, u desiatich z nich bolo ochorenie potvrdené. Na JIS sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nie je nikto.

Na Slovensku počas utorka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je dosiaľ 28.

- Reklama -