Strana Za ľudí potrebuje nový elán. Zo Žiliny odkazujú Šeligovi, aby kandidoval za predsedu

0
Poslanci strany Za ľudí, zľava Vladimíra Marcinková, Miroslav Kollár, Tomáš Lehotský, Juraj Šeliga, Tomáš Valášek, Jana Žitňanská, vpravo ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Foto: TASR)

Okresný snem koaličnej strany Za ľudí v Žiline vyzval podpredsedu strany a podpredsedu Národnej rady SR Juraja Šeligu, aby kandidoval na lídra strany. Vyplynulo to z prijatého uznesenia z piatka (17. 7.), o ktorom TASR informoval okresný predseda Za ľudí v Žiline Juraj Jankovič.

„Uznesením sme vyzvali podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, aby na augustovom sneme našej strany kandidoval za predsedu. Myslíme si, že je vhodným kandidátom na to, aby v strane vnikol nový elán a smerovanie do ďalších rokov,” uviedol Jankovič. Šeliga, ktorý bol na sneme aj osobne prítomný, poďakoval členom strany za dôveru s tým, že svoje rozhodnutie kandidovať oznámi počas budúceho týždňa.

Počas snemu mali padnúť aj kritické pohľady na komunikáciu strany a jej volebný výsledok, no členovia vyjadrili túžbu budovať “stredovú stranu s jasným antipopulistickým odkazom”.

Celoštátny snem Za ľudí sa bude konať 8. augusta. Líder strany a exprezident Andrej Kiska oznámil, že kandidovať na predsedu opätovne už nebude. V ďalšej kandidatúre podporuje podpredsedníčku strany a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú, ktorá už svoju oficiálnu kandidatúru oznámila.

- Reklama -