Počas piatka pribudlo na Slovensku 11 nakazených novým koronavírusom

0
Snímka z testovania nového koronavírusu u ľudí priamo z okna auta (systém drive-through) v externom odberovom mieste na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

Aktualizovaná správa

V piatok (17. 7.) na Slovensku pribudlo 11 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1976 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Dvaja pozitívne testovaní ľudia boli vyšetrení v okrese Bratislava. Po jednom pozitívnom prípade mali okresy Námestovo, Prievidza, Poltár, Čadca, Stropkov, Revúca, Košice, Bardejov a Humenné. Z 11 pozitívnych prípadoch je päť mužov a šesť žien. Veková skladba je od siedmich do 70 rokov.

Dosiaľ sa vykonalo 239 795 testov, pričom počas piatka laboratóriá otestovali 2161 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1523 ľudí, v piatok nepribudol vyliečený pacient. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú hospitalizovaní dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto.

Na Slovensku počas piatka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je dosiaľ 28.

- Reklama -