Do Barcelony sa neponáhľajte. Španielsko zaznamenalo najvyšší prírastok nakazených od 8. mája

0
Na snímke predavač ochranných rúšok čaká na zákazníkov pred obchodom v španielskej Barcelone. Foto: TASR/AP

Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 628 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je o 48 viac než deň predtým, ako aj štyri úmrtia. Ide o najvyšší denný prírastok od 8. mája. Najviac infikovaných evidovali v regióne Aragónsko, uviedol v piatok denník El País s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

 V Španielsku doteraz zaregistrovali najmenej 260 255 prípadov nákazy, z toho viac ako polovicu v Aragónsku a Katalánsku, a 28 420 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Odkedy Španielsko 21. júna zrušilo reštriktívne opatrenia, objavilo sa tam viac ako 170 ohnísk nákazy. Epicentrom aktuálnej pandémie je Katalánsko.

Katalánska regionálna vláda nariadila v piatok zatvorenie kín, divadiel a nočných klubov v Barcelone. Obyvateľov katalánskej metropoly vyzvala, aby nevychádzali z domu, ak to nie je absolútne nevyhnutné.

Verejné podujatia s účasťou nad desať ľudí sú po novom opäť zakázané. Vláda takisto obmedzila maximálny počet ľudí v reštauráciách a baroch.

Rovnaké opatrenia platia od stredy v okolí katalánskeho mesta Lleida a v niekoľkých štvrtiach v meste L’Hospitalet de Llobregat neďaleko Barcelony, v ktorom takisto rastie počet prípadov nákazy koronavírusom.

- Reklama -