Podpisy sa už zbierajú. Pellegriniho jedenástka začala v Banskej Bystrici

0
Prieskum Actly: Ak by sa parlamentné voľby konali v októbri, ich víťazom by sa stala strana Hlas-SD so ziskom 26,5 percenta hlasov. Foto: TASR

Vznikajúca strana Hlas-sociálna demokracia, ktorú zakladá expremiér Peter Pellegrini s bývalými kolegami zo Smeru-SD, začala zbierať podpisy potrebné na registráciu. Odovzdať by ich chcela do 12. augusta. Oznámil to Pellegrini na pondelkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

„Naša strana chce byť hlasom všetkých tých, ktorí si zaslúžia pozornosť štátu a od ktorých štát nemôže odvracať svoju tvár. Chce byť tiež hlasom regiónov, pretože chceme, aby sa politika robila v našich mestách a obciach, a nie od zeleného stola v Bratislave,” povedal Pellegrini.

Do budúcnosti nevylúčil spoluprácu so žiadnou existujúcou politickou stranou, okrem ĽSNS. Verí, že do konca leta, keď by mohla byť strana zaregistrovaná, sa k terajšej zostave pridajú aj ďalšie známe mená.

V Banskej Bystrici začal zároveň Pellegrini spolu s podporovateľmi svoju cestu po slovenských regiónoch. Už v pondelok zavítajú do Detvy, kde chcú zbierať ďalšie podpisy potrebné na registráciu, na ktorú potrebuje politická strana aspoň 10 000 podpisov. Tie musí odovzdať ministerstvu vnútra a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje.

Na snímke ľudia podpisujú hárky za vznik novej politickej strany expremiéra Petra Pellegriniho HLAS – sociálna demokracia. V Banskej Bystrici 13. júla 2020. Foto: TASR

Za vznikom strany Hlas stoja bývalí čelní predstavitelia Smeru-SD, ktorí sa s vedením niekdajšej vládnej strany rozišli v názoroch.

- Reklama -