Beňová oznámila, že je tehotná. Europoslankyňou ostáva

0
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) (Autor: TASR)

Monika Beňová zastupuje SR v Bruseli už 12 rokov. Len vlani získala po posledných eurovoľbách významnú funkciu kvestorky v predsedníctve europarlamentu, zodpovedá aj za vzťahy so Súdnym dvorom EÚ a s Európskou prokuratúrou. Je tiež členkou viacerých europarlamentných výborov. Ako sme zistili, žiadnej z funkcií sa neplánuje vzdať.

“Všetko pôjde v režime ako doteraz. Som tehotná, nemám nevyliečiteľnú chorobu. Mám super syna a skvelého partnera a spolu s nimi to všetko zládneme,” uviedla Monika Beňová pre ParlamentnéListy.sk.

Okrem členstva v predsedníctve Európskeho parlamentu je Monika Beňová aj členkou Výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI) a náhradníčkou vo Výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO) a Výbore pre práva žien a rodovú rovnosť (FEMM).

A ako zverejnila svoje tehotenstvo?

“Čakáme dieťatko, dcérku, som v 6.mesiaci a cítim sa naozaj fantasticky.

Tehotenstvo považujem za veľmi krásne a šťastné a zároveň veľmi osobné a intímne obdobie v živote ženy. Aj preto sme si to chceli užívať čo najdlhšie bez pozornosti médií. Preto je toto jediná oficiálna informácia a aj stanovisko k nášmu šťastíčku.”

- Reklama -